Всесвітній день польової епідемології

  • 24

Всесвітній день польової епідеміології,що відзначається 7 вересня, присвячений визнанню неоціненного внеску польових епідеміологів. Ці фахівці відіграють ключову роль у розслідуванні та реагуванні на спалахи захворювань у всьому світі, забезпечуючи здоров’я і безпеку населення. Їх робота відіграє важливу роль у зміцненні глобальної безпеки у сфері охорони здоров’я та сприяння збільшення інвестицій у навчання, дослідження та підготовку фахівців у галузі польової епідеміології.

Польових епідеміологів часто називають “детективами хвороб”. Вони перебувають на передовій, борючись зі спалахами та надзвичайними ситуаціями у сфері охорони здоров’я, включаючи нещодавню пандемію COVID-19.

Вибір 7 вересня як Всесвітнього дня польової епідеміології є знаковим. У цей день у 1854 році Джон Сноу представив місцевій владі результати свого знакового розслідування спалаху холери на Брод-стріт. Це призвело до того, що ручку насоса із зараженою водою було вилучено, що стало поворотним моментом в історії епідеміології.

ОБОВ’ЯЗКИ ПОЛЬОВИХ ЕПІДЕМІОЛОГІВ

Зміцнення систем епіднагляду для раннього виявлення загроз громадському здоров’ю.

Ефективне управління спалахами та надзвичайними ситуаціями у сфері громадського здоров’я.

Забезпечення якості даних у сфері охорони здоров’я для формування політики та прийняття рішень на основі фактичних даних.

Робота в авангарді концепції “Одне здоров’я” з акцентом на здоров’я людей, тварин та довкілля.

Поглиблення знань для зміцнення політики та втручань у сфері громадського здоров’я.

ВАЖЛИВІСТЬ ПОЛЬОВОЇ ЕПІДЕМІОЛОГІЇ

Нещодавні події у світі принесли безпрецедентну увагу до роботи польових епідеміологів завдяки глобальній боротьбі з COVID-19.

Однак ця підвищена увага не завжди призводить до всебічного розуміння важливості польової епідеміології. Існує нагальна потреба у зміцненні систем громадського здоров’я в усьому світі для більш ефективного виявлення та реагування на спалахи.

У Всесвітній день польової епідеміології, важливо відзначити невтомні зусилля польових епідеміологів, їх відданість справі та досвід мають вирішальне значення для захисту здоров’я людей у всьому світі.

Фото без опису