ДУ  "Національний науковий центр фтизіатрії, пульмонології та алергології ім.Ф.Г.Яновського

  • 21

Фото без опису

ДУ  "Національний науковий центр фтизіатрії, пульмонології та алергології ім.Ф.Г.Яновського  Національної академії медичних наук України, який розташований  у смт.Солотвино Закарпатської області, є головною установою країни за своїм профілем. При інституті функціонують Республіканський пульмонологічний центр для дорослих і Республіканський центр алергічних захворювань легень. Він має широкі діагностичні можливості щодо виявлення різних захворювань органів дихання. У його структурі працюють ендоскопічне і рентгенологічне відділення (останнє оснащене, у тому числі, й комп’ютерним томографом), лабораторії імунології, мікробіології, патоморфології, клініко-біохімічна, функціональної діагностики, кабінет ультразвукової діагностики. Усі діагностичні підрозділи оснащені сучасною діагностичною апаратурою.
Приймаються діти: віком від 3-6 (у супроводі з одним із дорослих) і від 6-17 років та дорослі – 17-70 років.
Заклад працює весь рік, з навчанням дітей в освітній період, з терміном перебування 21 день. Путівки безкоштовні, потрібно лише за свої кошти довести та забрати дітей.
Покази для лікування дітей та дорослих:
- бронхіальна астма інтермінуюча в фазі ремісії; - бронхіальна астма легка персистуюча в фазі ремісії; -  бронхіальна астма середньої важкості персистуюча в фазі ремісії; - бронхіальна астма легка персистуюча в фазі ремісії;-  хронічні обструктивні захворювання легень легкого та помірного перебігу в фазі ремісії. Реабілітація після перенесеної пневмонії; - вазомоторний риніт; - сезонний та цілорічний алергічний риніт; - хронічний синусит; - поліпозний риносинуїт; - поліноз; - псоріаз.
Протипоказання для лікування дітей та дорослих:
- астматичний стан; - бронхосктатична хвороба; - бронхіальна астма важка персистуюча; - супутні хвороби: хвороби нирок та сечовивідних шляхів; - гіпертонічна хвороба III стадії; - стенокардія; - епілепсія та інші судомні хвороби; - ІХС;
- Онкозахворювання.