День здорового харчування

  • 13

16 жовтня – Всесвітній день здорового харчування. Його запровадили з метою поширення інформації та підвищення свідомості людей про здорове харчування. Метою заходу є просування зміни харчових звичок на більш корисні.

Його запровадили з метою поширення інформації та підвищення свідомості людей про здорове харчування. Метою заходу є просування зміни харчових звичок на більш корисні.

Важливість здорового харчування

Здорове харчування – це хороший імунітет, міцна нервова система і нормалізація ваги, а також прагнення до здорового та тривалого життя. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) більшість всіх захворювань людини пов’язана з харчуванням.

Принципи здорового харчування

В основі принципів здорового харчування баланс життєво необхідних компонентів. Гармонійне споживання білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин сприяє покращенню здоров’я. Правильне здорове харчування дозволяє раціонально використати ресурси організму. Воно забезпечує людині повноцінний розвиток, зростання, життєву енергію та гарне самопочуття. Концепція раціонального харчування заснована на тому, що харчування покликане давати людині всі компоненти та речовини, необхідні для повноцінної активної життєдіяльності, продовжуючи цей період та зміцнюючи здоров’я людини. Раціональне харчування має бути повноцінним, різноманітним за продуктами та видами страв. Збалансованим по компонентах залежно від віку людини, виду її діяльності та стану здоров’я.

Всесвітній день здорового харчування створений для того, щоб кожна людина замислилася про своє здоров’я та раціон. Здоровий спосіб життя, елементом якого є культура харчування, має стати потребою кожної цивілізованої людини. Підтримка здорового способу життя включає більше, ніж просто правильне харчування. Вам також потрібно займатися спортом та звести стрес до мінімуму.

Фото без опису

Інші новини

Всі новини