Про що можна і не можна говорити з коханою людиною, яка на фронті

  • 14

Фото без опису

📌 Про що можна і не можна говорити з коханою людиною, яка на фронті 
(розповімо на прикладі пари, де чоловік воює, а жінка чекає вдома, хоча є багато пар, де захисниця — жінка)❗️

Правила і фрази ніби зрозумілі. Проте, коли, наприклад, ти сама перебуваєш у постійному стресі і переживаннях, воно може впливати на слова і підтримку коханого. Можна незчутися, як вже плачеш йому у слухавку, або шкодуєш себе через довгу розлуку. 

❓То що ж говорити і не говорити❓Кілька порад від рівненського КЗ «Будинок Ветеранів» РМР

☝️ Залежить від конкретної пари, може бути по-різному. Комусь стає легше від подробиць, комусь краще не знати навіть, на якому напрямку партнер, щоб не

читати новин звідти і не переживати ще більше.

❌ Точно не варто випитувати деталі військових операцій, натомість можна сказати: «Розкажи мені те, про що сьогодні можна розповідати». Також не можна ставити запитання на кшталт: «Ти там вбиваєш?» або ж «Хто з друзів уже загинув?». Не кажіть «на кого ти мене покинув» чи щось у цьому дусі. Діліться переживаннями, але не звинувачуйте.

♻️ Часто дівчата і жінки не розповідають коханим про своє мирне життя ― їм здається недоречним говорити про зустрічі з подругами чи кіно, коли партнер на фронті. Проте, переважно це працює навпаки: чоловікам важливо знати, що їхні кохані не відірвані від світу, не ізольовані в своїй тривозі, а живуть те життя, заради якого вони й воюють і до якого обовʼязково повернуться.

👍 Щоб підтримувати свою розповідь, ви можете писати довгі листи, щодня надсилати повідомлення з описом дня, додавати щодня одне фото чи відео.

❓Війна багатьох людей може змінити. Як реагувати на те, що кохана людина вже інакша❓ Чи варто через це перейматися❓

♻️  Взагалі, життя і людина ― це динамічна система. Кохана людина після війни точно буде інакшою, але те, що буде потім ― це окрема тема роботи з ветеранами. Зараз цим перейматися не варто. ☝️ Просто стежте, чи є критичні зміни, які потребують втручання спеціалістів ― наприклад, чи людина на фронті має депресивні епізоди чи панічні атаки. А поки що в міру можливості підтримуйте себе й коханого. Можливо, ви разом будете змінюватися і пройдете через це разом без додаткових заходів.