4 травня 2023 року під час чергового візиту начальника Сватівської районної військової адміністрації Олега Сліпця, начальника Білокуракинської селищної військової адміністрації Віталія Антоненка та начальника відділу ->

  • 130

4 травня 2023 року під час чергового візиту начальника Сватівської районної військової адміністрації Олега Сліпця, начальника Білокуракинської селищної військової адміністрації Віталія Антоненка та начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Білокуракинської СВА Валентина Острогляда до Куп'янського району Харківської області, з метою перейняття досвіду першочергових заходів на деокупованих територіях, відбулася зустріч із заступником начальника Куп'янської районної військової адміністрації Світланою Нейман.

В ході спілкування були обговорені такі важливі питання як відновлення життєдіяльності для мешканців звільнених від окупації територій, евакуація дітей в більш безпечні регіони країни, вирішення продовольчої ситуації, залучення донорів та міжнародних організацій до надання гуманітарної, в першу чергу продовольчої, допомоги, розмінування деокупованих територій, та координація дій між службами, які забезпечують відновлення життєдіяльності населення.

В завершенні поїздки 5 травня 2023 року у м. Харків відбулася робоча нарада за участю начальників Сватівської районної військової адміністрації Олега Сліпця, Білокуракинської СВА Віталія Антоненка, Нижньодуванської СВА Сергія Корощенка, Коломийчиської СВА Галини Радченко, Новопсковської СВА Миколи Старцева. Керівники відзначили мужність харків'ян, які продовжують боронити та відбудовувати свій край. Жителі пліч-о- пліч з комунальниками наводять лад у власних домівках, на дитячих майданчиках, намагаючись підтримувати своє місто.

Начальники військових адміністрацій також ділилися своїм досвідом та обговорювали актуальні питання діяльності військових адміністрацій на даний час та після деокупації територій громад. Адже після звільнення територій багато критичних питань необхідно буде вирішувати одразу на місцях.

Очільниками громад було зазначено що в ході поїздки було отримано цікавий та потрібний досвід роботи керівників адміністрацій після звільнення територій, який дає змогу окреслити низку першочергових завдань щодо відбудови інфраструктури та житлового фонду, налагодження процесів життєдіяльності для мешканців деокупованих територій.