Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну мільйони українських сімей були змушені покинути свої домівки, шукаючи більш безпечні місця для себе та своїх дітей.

  • 131

Війна, вимушений переїзд до іншого міста – стрес для будь-якої дорослої людини, а для дитини й поготів. Всі ці моменти додають тривожність, психоемоціональну нестабільність дітей, а емоції, як ми знаємо, відіграють важливу роль у житті кожної дитини. На емоційне благополуччя дитини, як власне, і на її емоційний розвиток, впливають виховання в родині, соціумі тощо.

Опіка і любов дорослих є умовою позитивного емоційного розвитку дитини, її емоційного благополуччя. Тому саме ми-дорослі, повинні забезпечити нашим дітям впевненість у сьогоденні та позитивні емоції, створивши надійний безпековий простір.

Завдяки тісній співпраці з MIDGARD, благодійним фондом «SAFE» та Шульгинською сільською військовою адміністрацією 17 травня 2023 року такий простір для дітей ВПО з Луганщини, намагались створити працівники гуманітарного штабу Нижньодуванської селищної військової адміністрації. Це був не просто звичайний захід, а нагадування дорослим про необхідність захищати права дитини, про те, що діти повинні зростати здоровими і щасливими, вчитися і займатися улюбленими справами.

В творчому просторі, на базі освітньої території MIDGARD, що на ВДНГ, протягом дня, внутрішньо переміщені діти з Сватівського району Луганської області прийняли участь у цікавому та захоплюючому івенті. Діти мали змогу об’єднати навчання та дозвілля, поринувши у життєрадісне середовище для допитливих, де надихають та підтримують всі ідеї, бо взагалі MIDGARD – це школа, в яку учні поспішають після канікул та готові провести у ній навіть вихідні, це місце, де дітям допомагають зростати цілісними та життєрадісними особистостями.

Протягом усього заходу діти мали змогу відвідати Fashion hub, пограти у Minecraft, покататися на роликах та гіробордах, здійснити похід в кінний клуб, спекти смаколики та порефлексувати з чаєм.

Підводячи підсумки, хотілось би зазначити, що взагалі для дітей була створена дійсно дружня та позитивна атмосфера. Завдяки професіоналізму, креативності та злагодженій роботі організаторів заходу, день пройшов яскравим, цікавим, веселим, незвичайним і незабутнім. Діти отримали купу приємних вражень, позитивних емоцій та гарний настрій! А це найголовніше для нас дорослих в важких реаліях сьогодення, бо діти – це наше майбутнє!