Міжнародний день захисту дітей є болючим відлунням Другої світової.

  • 68

Міжнародний день захисту дітей є болючим відлунням Другої світової. Його започаткували у 1949 році, щоб привернути увагу світової спільноти до дітей, які унаслідок нещадної війни лишилися без батьків і домівок. Цей день, як ніколи, є важливим для всієї України, адже майже 100 днів триває війна, яка зруйнувала життя мільйонів маленьких українців. Триває війна, яка призвела до жахливих наслідків, яких не було з часів Другої світової. Війна, вимушений переїзд до іншого міста – стрес для будь-якої дорослої людини, а для дитини й поготів. Всі ці моменти додають тривожність та психоемоціональну нестабільність для дітей, а як ми знаємо, емоції відіграють важливу роль у житті кожної дитини.

Опіка і турбота дорослих на сьогодні, як ніколи є умовою позитивного емоційного розвитку дитини, її емоційного благополуччя. Тому саме дорослі, повинні забезпечити дітям впевненість у сьогоденні та позитивні емоції, створивши надійний безпековий простір.

У цей нелегкий для країни час, Нижньодуванська селищна військова адміністрація під керівництвом Корощенка Сергія Вікторовича намагається створити максимально комфортні умови для інтеграції внутрішньо переміщених осіб Луганської області на більш безпечній території України. Велика увага приділяється соціально незахищеним верствам населення, особливо дітям, бо саме вони - майбутній потенціал нашої країни. У зв’язку з цим, за дорученням начальника Нижньодуванської СВА Корощенка Сергія до Міжнародного дня захисту дітей та Всесвітнього дня батька, у співпраці з БФ «Я буду твоїм тилом» було підготовлено та розіслано подарунки для дітей соціально незахищених категорій. На сьогодні п’ятнадцять дітей з восьми родин Нижньодуванської територіальної громади отримали привітання зі святом та подарунки у вигляді солодощів, іграшок та гаджетів. Тримаємось разом та крокуємо впевнено до Перемоги, віддаючи свою турботу малечі, докладаючи максимум зусиль аби їх захистити та якнайшвидше відновити мир в Україні. Ми маємо зробити все, щоб діти могли насолоджуватися життям у світі, де немає місця ніякому насильству.

Фото без описуФото без описуФото без опису