Як діяти, якщо бачите самотню дитину?

  • 62

В одному з евакуаційних автобусів, що приїхав із Азовсталі до Запоріжжя, на задньому сидінні була маленька дівчинка. Чотирьохрічна Аліса їхала поруч із незнайомою жінкою, бо її маму росіяни залишили у фільтраційному таборі на територіїї так званої "ДНР".
 
Тобто. Налякана, маленька Аліса сама тікає з окупації, бо її мама в полоні. Чи можете ви осягнути цей жах?  Чи може таке відбуватися в серці Європи? 
 
На жаль, так. І це лише один випадок із тисяч, про які ми не знаємо. За останніми даними, на гарячу лінію уповноваженого Верховної Ради з прав людини надійшли звернення про розшук зниклих безвісти майже 1900 дітей. Тож у Довіднику Безбарєрності ми підготували вичерпний матеріал “Як діяти і куди повідомляти, якщо бачите дитину без дорослих”. 
 
📍Короткий чек-ліст:
 
✔️Переконайтесь, що дитина справді сама, а не дорослі кудись відійшли.
✔️Якщо дитина потребує серйозної медичної допомоги, викличте швидку. 
✔️Заспокойте дитину, запитайте, як її звати, спробуйте дізнатись номер телефону рідних.
✔️Уточніть у дитини, чи знає вона свою адресу і коли востаннє була вдома  
✔️Повідомте про дитину поліцію або найближчу службу у справах дітей.  
✔️Якщо не можете чекати на їх приїзд, погодьте у телефонній розмові, чи можете ви передати дитину адміністрації або працівникам найближчої лікарні, вокзалу, автобусної станції тощо.
 
❗️Головне – фіксуйте усе, що відбувається, з ким із служб ви розмовляєте. І будьмо взаємно чуйними, бо ж чужих дітей не буває – особливо на війні 💔

Фото без опису

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар