📌📌Як ви можете підтримати дитину 6-11 років?

  • 66

Фото без опису✅Відповідайте на запитання коротко, але чесно. Зазвичай діти сиавлять питання, тому що їх хвилює щось конкретне. Дайте обнадійливу відповідь. Якщо ви не знаєте відповіді на запитання, нормально сказати: «Я не знаю». 

✅Не повторюйте чуток при дитині. 

✅ Розпочніть дискусію, поділившись своїми почуттями, наприклад, ви можете сказати: «Це було дуже страшно, і іноді я прокидаюся вночі, тому що думаю про це. Як ти себе почуваєш?». Це допоможе вашій дитині відчути, що вона не самотня у своїх турботах чи страхах. Однак не розказуйте багато деталей про власні тривоги.

✅ Займіть дітей. Повсякденні заняття, наприклад ігри з друзями або відвідування школи, можуть відволікають. Але подумайте і про альтернативні види діяльності, організуйте ігрові групи з іншими батьками. 

✅ Повідомте дітям, що ви чи інші робите, щоб забезпечити їх безпеку. 

✅ Заохочуйте дітей допомагати. Це дасть їм відчуття виконаного завдання та цілі в той час, коли вони можуть відчувати себе безпорадними. Діти молодшого віку можуть виконувати за вас невеликі завдання; старші можуть зробити свій внесок у волонтерські проекти в громаді.

✅ Мрійте про майбутнє. Ви можете сказати: «Ми побудуємо нашу Україну ще кращою. Побудуємо нові міста, будинки. Так, зараз Україні і нам важко, але це мене».

✅ Запевніть дитину, що вона в безпеці. Дітей цього віку втішають факти. Використовуйте справжні слова, наприклад, війна. Для дітей цього віку знання розширюють сили та допомагають зняти тривожність.
 
✅ Зробіть все якомога «звичним». Режим сну і прийому їжі допомагають дітям відчувати себе в безпеці. 

✅ Якщо ви були змушені переїхати, установіть інший розпорядок дня і дайте дитині вибір у цьому питанні, наприклад, дозвольте їй вибрати, яку історію розповісти перед сном. Це дає дитині відчуття контролю під час невизначеного часу. 

✅ Обмежте доступ до телебачення, газет і радіо. Чим більше поганих новин дізнається дитина, тим більше вона буду хвилюватися. Кадри новин можуть посилити психологічну травму, тому, коли дитина дивиться новини, сядьте з нею, щоб потім поговорити про це.
 
✅ Не дозволяйте дитині бачити страшні фото та відео. Слідкуйте за тим, що вона дивиться.

✅ Приділяйте час розмовам з дитиною. Дайте зрозуміти, що можна ставити запитання та висловлювати занепокоєння чи сум. 

✅ Питайте, що сказали дитині друзі, щоб ви могли виправити будь-яку дезінформацію.

Джерело:Підтримай дитину

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар