Яку суму компенсації можна отримати за знищену оселю

  • 183

Фото без опису

Яку суму компенсації можна отримати за знищену оселю⁉️

 

Розмір відшкодування за знищене під час війни житло буде визначатися компенсаційними комісіями за двома різними формулами залежно від типу нерухомості.

 

Наприклад, за зруйновані квартири компенсація буде обчислюватися за формулою, яка складається з п’яти обов’язкових елементів.

 

1️⃣ елемент — це показник вартості 1 кв. метра житла на вторинному ринку в цілому по Україні, що наразі становить 36 422,33 гривні. 

2️⃣ елемент — регіональний коефіцієнт, який враховує відмінність вартості  1 кв метра житла для різних областей, районів і окремих міст України: найвищий показник — 2, найнижчий — 0,5. 

3️⃣ елемент — це коефіцієнт, який враховує кількість кімнат у зруйнованій квартирі. 

4️⃣ — коефіцієнт, який враховує відмінність ціни за 1 кв. метр залежно від року забудови. І

5️⃣ елемент — це площа знищеного житла у квадратних метрах.

 

Формула обчислення компенсації застосовуватиметься шляхом множення всіх п’яти елементів, також будуть враховуватися регіональні показники опосередкованої вартості  спорудження житла.  

 

Провести такі розрахунки постраждалим буде досить складно, особливо зважаючи на те, що окремі елементи формул — це змінні величини, які періодично коригуються. 

 

Саме тому на сайті нашого проєкту Поверни своє для власників знищеного житла вже в серпні ми плануємо запустити компенсаційний онлайн-калькулятор. Скористатися цією опцією зможе будь-хто у кілька кліків.  

 

Наприклад, власникам знищених приватних будинків достатньо буде ввести всього два параметри — регіон розташування зруйнованого помешкання і його площу, а програма автоматично визначить суму компенсації, врахувавши регіональні показники опосередкованої вартості спорудження житла.

Інші статті

Всі статті