📌📌ІГРИ, ЩО РОЗВИВАЮТЬ МОРАЛЬНІ ЯКОСТІ В ДИТИНІ.

  • 252

Фото без опису
 🌼«Скарбничка добрих справ»

 Виріжте з кольорового паперу кружечки або серця.  Наприкінці кожного дня запропонуйте дитині покласти в скарбничку стільки кружечків, скільки добрих справ вона сьогодні здійснила.  Якщо малюк не може, допоможіть йому знайти цю добру справу навіть у найменших позитивних вчинках.  Така гра буде стимулом у малюка робити щось хороше.

 🌼«Викидаємо злість»

 Дайте дитині чорні хмарки або темні плями, запропонуйте скласти їх у мішок.  При цьому спонукайте дитину розповісти, які погані вчинки були сьогодні.  Домовитеся з малюком, що ви складаєте вашу агресію, образу чи іншу негативну емоцію в цей мішок і йдете викидати її.

 🌼«Ласкаві імена»

 Гра колективна, яка виховує доброзичливе ставлення однієї дитини до іншої.  Гравці повинні стати в коло.  Один із учасників кидає м'яч іншому, називаючи його ласкаво на ім'я.  Наприклад: Сергій, Богданчик, Олечка і т.д.  Другий гравець кидає наступному.  Виграє той, хто назвав більше лагідних імен.

 🌼«Компліменти»

 Запропонуйте дітям сісти в коло обличчям та взятися за руки.  Кожна дитина повинна сказати щось добре і приємне своєму сусідові, що сидить поруч.  Той, кому призначена похвала, каже: «Дякую, мені дуже приємно».  І далі він каже комплімент наступній дитині.  Коли малюку важко щось сказати, дорослий повинен йому допомогти знайти потрібні слова.

 🌼«Піраміда кохання»

 Згадайте разом із дітьми про те, що всі ми щось любимо.  У когось це родина, у когось лялька, а декому просто подобається морозиво.  Запропонуйте дітям побудувати піраміду кохання.  Дорослий починає її будувати, називаючи те, що він любить і кладе руку до центру.  Потім кожен із дітей називає те, що йому подобається чи викликає симпатію та кладе свою руку зверху.  Таким чином, вийшла ціла піраміда.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар