📑  Пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається, непрацездатним членам сім’ї (в тому числі дітям) годувальника, якому, зокрема, надано правовий статус особи, зниклої безвісти за особливих обставин (ст. 36 Закону України “Про загальнообов’язк

  • 143

Фото без опису
 

👨‍👧‍👦 Діти належать до непрацездатних членів сім’ї, якщо не досягли віку 18 років (діти, які навчаються, та діти-сироти –  23 років) або старші цього віку, якщо вони стали особами з інвалідністю до досягнення 18 років.

🗓 У членів сім’ї годувальника, якому надано правовий статус особи, зниклої безвісти за особливих обставин, право на отримання пенсії у зв’язку з втратою годувальника виникає через один місяць з дня внесення інформації про безвісне зникнення особи до Єдиного реєстру досудових розслідувань або до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. 
 
📝 Після виникнення права на отримання пенсії у зв’язку з втратою годувальника, за її призначенням можна звернутись із заявою до обраного сервісного центру Пенсійного фонду України або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України 🌐 (portal.pfu.gov.ua).

🗂 До заяви додаються документи: 

🔹 паспорт дитини або законного представника; 
🔸 документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (за наявності);
🔹 свідоцтво про народження дитини; 
🔸 витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань або з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.
 
☝️ Важливо!
Пенсія призначається незалежно від тривалості страхового стажу особи, зниклої безвісти за особливих обставин.
Оскільки розмір пенсії у зв’язку з втратою годувальника визначається, виходячи із тривалості страхового стажу годувальника, за наявності документів, які підтверджують його страховий стаж, – варто долучити їх до заяви.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар