ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМА ПРАВОВОЇ ДОМОГИ ВПО

  • 102

Фото без опису

ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМА ПРАВОВОЇ ДОМОГИ ВПО

В Україні почала працювати безкоштовна цифрова платформа правової допомоги KOBLI https://ukraine.kobli.no , що розроблена командою співробітників Норвезької ради у справах біженців (NRC).

Норвезька рада у справах біженців (NRC) – неурядова організація, яка надає гуманітарну та правову допомогу біженцям та внутрішньо переміщеним особам по всьому світу. NRC присутня в Україні з 2014 року. Онлайн-платформа створена з метою допомогти переселенцям отримати необхідну інформацію з найважливіших тем : житло, земля, майно, внутрішнє переміщення та перетин кордону. «Інформація, яка опублікована на сторінці, підготовлена та оновлена фахівцями українського законодавства, однак вона не є юридичною консультацією з конкретних питань. Між користувачами NRC та KOBLI не існує стосунків адвокат-клієнт. Інформацію на платформі KOBLI можна отримати анонімно через веб-сайт», - ці пояснення надають автори онлайн -платформи.

«Чи покладена вам компенсація за зруйноване житло, які документи для цього треба мати? Хто з переселенців має права на грошову допомогу? Чи існують програми житлові програми для ВПО?» - на ці та інші питання відповіді знайдете тут: https://ukraine.kobli.no/uk