💪 Війна навчила кожного з нас не ставити життя на паузу, а навпаки, швидше ухвалювати омріяні рішення. 👨‍👩‍👧‍👦 Тому все більше сімей саме зараз, в умовах воєнного часу, цікавляться можливостями усиновлення.

  • 53

👶 Працюємо над тим, щоб цей процес відбувався швидше й ефективніше, реагуємо на потреби обставин та часу. Так, 3182 дітей було евакуйовано з України за кордон у складі інституційних закладів, 1880 із них перебувають на обліку для усиновлення. 📑 Тож наразі встановлено спеціальний алгоритм, який дозволяє запустити процедуру усиновлення дитини, тимчасово переміщеної з України. 

☝️ Важливо наголосити: всиновити дитину можуть виключно громадяни України, які проживають на підконтрольній території.

Отже,
1. Інформацію про дітей, які були евакуйовані, можна отримати в обласних службах у справах дітей або в Нацсоцслужбі.
2. Спочатку відбувається попереднє онлайн-знайомство в режимі відеоконференції. А потім ще одне, вже особисте, безпосередньо в країні, де перебуває дитина.
3. Кандидат в усиновлювачі має отримати всю інформацію про стан здоров’я, особливості розвитку та характеру дитини.
4. Якщо, зваживши все, кандидат вирішує всиновити дитину, він має: оформити опіку/піклування (тимчасово на 3 місяці), отримати рішення рішення суду про усиновлення, подати документи на усиновлення, звернувшись до Служби в справах дітей або скориставшись порталом Дія (через кабінет громадянина).

#усиновленняпідчасвійни

Фото без опису

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар