Ми розуміємо, що ситуація з онлайн навчанням може бути викликом для дітей, особливо, коли втрачається звичний ритм шкільного життя. Сталося так, що з'явилося питання про мотивацію. Як знайти це бажання навчатися онлайн?👀

  • 136

Розберімось, як допомогти дитині знайти мотивацію:

📌 Спробуйте з'ясувати, чому дитина втратила бажання навчатися. Чи можливо, вона відчуває себе втратившою контакт з однокласниками/цями або вчителями/ками?

🌈 Пошукайте спосіб зробити навчання цікавим. Дозвольте дитині обрати тему чи проект, який її дійсно зацікавив би.

🎯Розмовляйте з дитиною про її мету та мрії. Як навчання може допомогти здійснити ці бажання? Записуйте разом ці мрії та переглядайте їх раз на тиждень.

💻Поставте дитині завдання та надайте відповідальність за своє навчання. Вона може самостійно обирати часи навчання та способи виконання завдань.

👂Почуйте дитину. Можливо, вона має питання, вагається чи зіткнулася з труднощами. Ваша підтримка важлива.

🧩 Спробуйте підійти до навчання індивідуально, враховуючи інтереси та особливості дитини.

👥Організуйте можливість спілкування з друзями та подругами  онлайн. Це може бути корисним не лише для соціалізації, але й для спільного навчання.

Сподіваємося, ці поради допоможуть вашій дитині віднайти мотивацію в онлайн-навчанні.

Проєкт «Підтримка Національної гарячої лінії для дітей та молоді. Фаза 2», впроваджується Громадською організацією «Ла Страда-Україна» і Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), за підтримки уряду Японії.Фото без опису

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар