ЛИСТОПАД: ВИПЛАТИ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ, ТАРИФИ НА КОМУНАЛКУ

  • 70

Фото без опису

ЛИСТОПАД: ВИПЛАТИ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ, ТАРИФИ НА КОМУНАЛКУ

СОЦІАЛЬНІ ВИПЛАТИ

Листопад в Україні почнеться зі змін у правилах виплат соцдопомоги.

Для внутрішньо переміщених осіб в Україні, які вперше звернуться за допомогою з 1 листопада 2023, виплати будуть призначати одразу на всю сім'ю.

В Україні почали діяти нові субсидії, які було перераховано на опалювальний сезон. Термін – до квітня 2024.

Громадяни, які виявили ініціативу та надали житло внутрішнім переселенцям (ВПО) безкоштовно, отримуватимуть від держави і далі кошти, призначені на покриття витрат на комунальні послуги. Таким громадянам виплачують за кожну особу по 900 грн за 30 днів, та 930 грн — за 31 день. Господарі житла, що розмістили переселенців, повинні повідомити про це виконавчий орган сільської, селищної, міськради, районної в Києві держадміністрації, військової адміністрації за місцем розташування адреси житла.

Внутрішньо переміщені особи, які зіткнулися з помилковим скасуванням виплат, знову отримуватимуть фінансову допомогу.

Відновлення грошових допомог торкнеться й тих, кого помилково визнали загиблим через військові дії.

У листопаді ВПО отримають такі виплати:

дорослі – 2000 грн,

неповнолітні діти – 3000 грн,

люди з інвалідністю – 3000 грн.

Український уряд вирішив, що допомогу ВПО виплачуватимуть після 15 і 28 числа кожного місяця.

ТАРИФИ НА КОМУНАЛКУ

Чи зміниться тарифи в Україні у листопаді? Тарифи на електроенергію з 1 листопада 2023 року в Україні зміняться, але торкнуться нововведення лише малих непобутових споживачів. Тобто для населення ціни не зростатимуть.

Так, у листопаді в Україні суми у платіжках за комунальні послуги стануть вищими, оскільки стартував опалювальний сезон 2023-2024. При цьому вартість більшості послуг ЖКГ залишається без змін через мораторій уряду під час дії військового стану та ще півроку після його закінчення. Це означає, що тарифи на опалення, гарячу воду, розподіл газу тримаються на довоєнному рівні.