Міністерством культури та інформаційної політики України розпочато формування Наглядової ради Українського культурного фонду (далі – Наглядова рада Фонду).

  • 152

Міністерством культури та інформаційної політики України розпочато формування Наглядової ради Українського культурного фонду (далі – Наглядова рада Фонду).
Відповідно до Закону України «Про Український культурний фонд», одним із органів управління Українського культурного фонду є Наглядова рада Фонду.
Наглядова рада Фонду складається з дев’яти осіб – двох осіб, визначених Президентом України, двох осіб, визначених МКІП, двох осіб – представників закладів культури, двох осіб – представників громадських об’єднань та Голови Фонду (за посадою). Строк повноважень члена Наглядової ради становить три роки та спливає в січні 2024 року.
З метою широкої участі громадськості у формуванні державної політики у сфері культури та мистецтв, запрошуються культурні інституції активно долучитися до участі у процесі формування Наглядової ради Фонду та звертаємось з проханням поширити зазначену інформацію. Прийом документів від закладів культури та громадських об'єднань триватиме з 26 жовтня по 26 грудня 2023 року.
Кандидатури до складу Наглядової ради Фонду подають заклади культури та громадські об’єднання, які зареєстровані в установленому порядку і провадять діяльність на території України. Заклад культури чи громадське об’єднання може подати лише одну кандидатуру.
З детальною інформацією щодо вимог до кандидатів та повним переліком документів можна ознайомитись на офіційному вебсайті МКІП: //surl.li/msenw.

Фото без опису