Як влаштувати внутрішньо переміщену дитину до дитячого садочка? 

  • 106

Фото без опису

Як влаштувати внутрішньо переміщену дитину до дитячого садочка? 
 
З цим питанням нерідко стикаються родини переселенців, які облаштовують своє життя на новому місці.  
 
Нещодавно до нас звернулася мама, яка з трирічною дитиною перемістилися з Харкова до Києва. Жінка вирішила влаштувати малечу до садочка та звернулася до найближчого закладу. Але там їй відмовили. Сказали, що дитина не має права на першочергове зарахування саме до цього садочка, натомість потрібно звернутися до закладу за місцем реєстрації.  
 
У цьому експлейнері ми розповідаємо, що потрібно зробити, щоби дитина з-поміж ВПО отримала право на першочергове зарахування до дошкільних закладів освіти. 

Ми завжди готові допомогти і з іншими питаннями. Вам потрібна юридична консультація щодо отримання довідки ВПО, призначення або відновлення соціальних виплат, надання соціальних послуг?  

Заповніть коротку гугл-форму за посиланням https://bit.ly/3jHq2eg.                                                                 Наші консультанти зв’яжуться з вами та нададуть фахову правову допомогу. 
 
📍 Ми інформуємо постраждалих людей щодо державних послуг у межах проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб», що реалізується за фінансування UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні. 
 
#sss_UNCHR #helpUkraine #supportUkraine #IDP

Фото без описуФото без описуФото без опису