«Увага! Соціальні виплати оновлено», «Вам нараховано допомогу від ООН»: поліцейські застерігають громадян від шахрайських схем.

  • 47

 Фото без опису

«Увага! Соціальні виплати оновлено», «Вам нараховано допомогу від ООН»: поліцейські застерігають громадян від шахрайських схем.

Шахраї розсилають користувачам соцмереж повідомлення про неіснуючі виплати або допомогу. Надалі аферисти пропонують перейти за посиланням, які спрямовують на сайти-приманки, схожі на справжні сайти державних органів.

😠 Задля правдоподібності зловмисники навіть використовують схожі логотипи, інтерфейси офіційних інтернет-сторінок. На сайтах розміщені посилання на фішинг-ресурси, де необхідно авторизуватись. Жертва заповнює анкету, в якій вказує номер мобільного телефону, пін-код, пароль до інтернет-банкінгу тощо. Після заповнення анкети інформація автоматично стає відомою шахраям, які тепер мають можливість використовувати її у своїх цілях.

🤔 Що робити?

✅ Довіряйте лише офіційним ресурсам. 
- перевіряйте інформацію на офіційному сайті;
- не переходьте за сумнівними посиланнями;
- не вводьте реквізити платіжних карток та особисту інформацію на незнайомих та підозрілих платформах;
- звертайте увагу на те, що офіційні сторінки державних органів, благодійних організацій у соціальних мережах мають бути верифікованими (з позначкою);
- негайно припиніть розмову, якщо невідомі особи телефонують і пропонують отримати фінансову допомогу;- у разі, якщо ви ввели відомості на шахрайському сайті, негайно заблокуйте картку.