Повномасштабна війна негативно впливає на психологічний стан кожного українця

  • 50

Фото без опису

Повномасштабна війна негативно впливає на психологічний стан кожного українця. Безсоння через нічні повітряні тривоги, хвилювання за рідних та близьких, постійні стреси внаслідок ворожих ракетних атак знесилюють і виснажують. 

За оцінками ВООЗ, нині до 10 мільйонів людей перебувають під загрозою психічного розладу: від підвищеної тривожності та депресії до більш важких станів.

Щоб мінімізувати негативний вплив подій, українцям варто навчитися дбати про своє ментальне здоров'я. Та що робити, якщо у вашому населеному пункті немає психолога? Звернутися до спеціаліста онлайн або зателефонувати на безкоштовну гарячу лінію психологічної допомоги. 

Більше про актуальні ініціативи, які покращать ваше самопочуття, читайте у картках 👇Ця ініціатива стала можлива завдяки участі у проєкті «Мультисекторальна гуманітарна допомога для ВПО, осіб, які повертаються, ветеранів та приймаючих громад в Україні», що реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), CBM та EDF.