Шановні жителі Луганщини! Дорогі співвітчизники!

  • 64

Шановні жителі Луганщини! Дорогі співвітчизники!

Цього травневого дня 79 років тому Європа здолала один з найкривавіших тоталітарних режимів в історії людства – нацизм. Це стало результатом титанічних зусиль десятків країн та відданих десятків мільйонів життів.

Перемога над нацизмом повинна була вирішити усі питання у світовому порядку денному. Втім на територію, очищену від гітлеризму, прийшла не менш кривава влада комуністів, що на багато десятиліть затягнуло поневолені народи у кайдани.

Коли совєтський союз, ніби міфічний Колос на глиняних ногах, впав під вагою неспроможності конкурувати з передовими країнами світу, Європа змогла видихнути з полегшенням.

Перерва, як завжди, не могла тривати вічно, і рашистський реваншизм знову заявив на широкий загал про плани до перелаштування сучасного світу. Це відбулось у 2007 році у самому центрі Європи – Мюнхені, де воєнний злочинець путін ставив під сумнів «однополярний світ» та «американську гегемонію».

Світ проігнорував ці слова тоді, прийнявши рішення не втручатись у зовнішньополітичні амбіції рф. Це «розв’язало руки» путіну вторгнутись до Грузії, а вже потім до України.

Наші європейські партнери мають усвідомити, що десять років Україна платить кров’ю власних синів та дочок за безпеку і добробут на континенті. Збройні Сили України є сталевим щитом на брамі Європи, що не знала війни вже протягом майже 80 років.

Наші друзі мають розуміти, що без української самовідданості та їх щирої допомоги про мир і такий омріяний європейський комфорт можна буде забути на десятиліття, так само як і ми. Не маючи такого союзника як Україна, затишні вузькі вулиці та бруковані площі Європи можуть перетворитись на поле кривавої битви.

Начальник Луганської обласної
військової адміністрації

Артем ЛИСОГОР

Возможно, это изображение текст «3 Днем зДнемвропи! Европи!»