Міжнародний комітет порятунку International Rescue Committee (IRC) В Україні надають допомогу на територіях, які найбільше постраждали від конфлікту.

  • 287

Міжнародний комітет порятунку International Rescue Committee (IRC) В Україні надають допомогу на територіях, які найбільше постраждали від конфлікту. Саме завдяки тісній  співпраці з даним благодійним фондом Нижньодуванський гуманітарний хаб в м. Харків отримав набори гігієни для чоловіків з інвалідністю та чоловіків вікової категорії 65+. Протягом тижня внутрішні переселенці з Луганської області, які тимчасово проживають в м. Харків та підпадають під вказану категорію, мали змогу отримати гігієнічні набори в хабі Нижньодуванської громади. Загалом було видано 100 таких наборів. Працівники гуманітарного хабу запрошували чоловіків особисто в телефонному режимі на конкретну дату і час, щоб вони якомога комфортніше почували себе і не стояли в черзі.

 Паралельно з видачею гуманітарної допомоги працювали юристи благодійного фонду IRC, надаючи безкоштовні консультації внутрішнім переселенцям Луганщини з юридичних питань.

Співпраця з Міжнародним комітетом порятунку  International Rescue Committee розпочалася ще з минулого літа. Неодноразово юрист IRC проводив безкоштовні консультації з юридичних питань для переселенців з Луганської області на базі Нижньодуванського гуманітарного хабу в м. Харків.

«В нашому хабі на даний час зареєстровано 1556 внутрішньо переміщених осіб з Луганської області. Багато з них – люди похилого віку, люди з інвалідністю. Тому допомога у вигляді гігієнічних наборів для чоловіків даної категорії  завжди доречна. Ми вдячні спеціалістам Міжнародного комітету порятунку за надану допомогу, як гуманітарну, так і юридичну. Сподіваємося на подальшу співпрацю», - зазначила керівник хабу Наталія Лукащук.

 

f779617f-bc26-4b48-8972-cf512917f64c.jpga691db21-b986-416d-95ae-39f46459d989.jpg