📌📌Як ви можете підтримати дитину 6-11 років?

📌📌Як ви можете підтримати дитину 6-11 років?

  • Переглядів: 64

✅Відповідайте на запитання коротко, але чесно. Зазвичай діти сиавлять питання, тому що їх хвилює щось конкретне. Дайте обнадійливу відповідь. Якщо ви не знаєте відповіді на запитання, нормально сказати: «Я не знаю». 

Безкоштовна, психологічна підтримка існує!

Безкоштовна, психологічна підтримка існує!

  • Переглядів: 85

Багатьом людям та підліткам довелося тимчасово змінити свою домівку і зараз жити у родичів чи знайомих, або навіть у знайомих знайомих. А, можливо, комусь довелося під звуки сирени повітряної тривоги ночувати у підвалі. 

​​Українська молодь активно формує економіку нашої держави шляхом реалізації стартапів та навчання, що є рушійною силою майбутнього України! 

​​Українська молодь активно формує економіку нашої держави шляхом реалізації стартапів та навчання, що є рушійною силою майбутнього України! 

  • Переглядів: 78

​​Українська молодь активно формує економіку нашої держави шляхом реалізації стартапів та навчання, що є рушійною силою майбутнього України!

Навіщо дітям кордони?

Навіщо дітям кордони?

  • Переглядів: 71

 Проблеми, що виникають через відсутность кордонів: - Нездатність сказати «ні» людям, яким нічого не варто образити іншого, і покласти край їх образливій поведінці. - Власні згубні звички. Невміння приймати відмову від інших і поважати встановлені ними рамки. - Нездатність заради досягнення певних цілей і завдань перемогти в собі бажання потурати власним примхам. - Прагнення мати справу з безвідповідальними або здатними образити іншу людину людьми, намагаючись при цьому «вплинути» на них. - Бажання взяти на себе відповідальність за життя інших. - Здатність легко виявитися об'єктом маніпулювання або «іграшкою» в чужих руках. - Невміння зближуватися і налагоджувати близькі відносини з іншими людьми. - Нездатність бути щирим з близькими. - Нездатність відстоювати свою думку і продуктивно вирішувати виникаючі конфлікти. - Прагнення грати роль жертви, замість того щоб ставити перед собою конкретні цілі і відчувати себе господарем свого життя. - Схильність до шкідливих звичок і нав'язливих станів. Неорганізованість і невміння довести розпочату справу до кінця.  Якості особистості, що формуються при наявності кордонів - Чітке відчуття того, хто вини такі. - Уявлення про те, за що вони відповідають. - Здатність самим робити вибір. - Розуміння того, що якщо зроблений правильний вибір, то все складеться добре, а якщо неправильний, то їм доведеться зустрітися з наслідками. - Можливість пізнати справжню любов - любов, засновану на волі. Якщо ви хочете дізнатися принципи і правила формування особистісних кордонів у дітей читайте книгу Г. Клауд, Д. Таунсенд «Діти: кордони, кордони». Деякі витяги пропоную вашій увазі.       Діти потребують батьків, які стануть їх зовнішніми кордонами, будуть їх поправляти, обмежувати, дотримуватися причинно-наслідкових зв'язків до тих пір, поки їх зовнішні кордони не перетворяться у внутрішні.       Межі, або їх ще називають рамки, це ті непорушні правила, підвалини які допомагають кожному з нас відчувати свою цілісність, впевненість в собі і інших. Це чітке уявлення про те, що можна і чого не можна допускати в ставленні до себе і інших людей; ясне бачення того, де «я починаюся і де закінчуюся».       Дитині необхідно відчувати межі дозволеного, вона спирається на схвалення або осуд, як на стіни.      Одне з основних призначень батьків - навчити дітей бути відповідальними за свою особистість, здоров'я, успішність, щастя.

Як діяти, якщо бачите самотню дитину?

Як діяти, якщо бачите самотню дитину?

  • Переглядів: 58

В одному з евакуаційних автобусів, що приїхав із Азовсталі до Запоріжжя, на задньому сидінні була маленька дівчинка. Чотирьохрічна Аліса їхала поруч із незнайомою жінкою, бо її маму росіяни залишили у фільтраційному таборі на територіїї так званої "ДНР".   Тобто. Налякана, маленька Аліса сама тікає з окупації, бо її мама в полоні. Чи можете ви осягнути цей жах?  Чи може таке відбуватися в серці Європи?    На жаль, так. І це лише один випадок із тисяч, про які ми не знаємо. За останніми даними, на гарячу лінію уповноваженого Верховної Ради з прав людини надійшли звернення про розшук зниклих безвісти майже 1900 дітей. Тож у Довіднику Безбарєрності ми підготували вичерпний матеріал “Як діяти і куди повідомляти, якщо бачите дитину без дорослих”.    📍Короткий чек-ліст:   ✔️Переконайтесь, що дитина справді сама, а не дорослі кудись відійшли. ✔️Якщо дитина потребує серйозної медичної допомоги, викличте швидку.  ✔️Заспокойте дитину, запитайте, як її звати, спробуйте дізнатись номер телефону рідних. ✔️Уточніть у дитини, чи знає вона свою адресу і коли востаннє була вдома   ✔️Повідомте про дитину поліцію або найближчу службу у справах дітей.   ✔️Якщо не можете чекати на їх приїзд, погодьте у телефонній розмові, чи можете ви передати дитину адміністрації або працівникам найближчої лікарні, вокзалу, автобусної станції тощо.   ❗️Головне – фіксуйте усе, що відбувається, з ким із служб ви розмовляєте. І будьмо взаємно чуйними, бо ж чужих дітей не буває – особливо на війні 💔